Bästa receptet på kladdkaka med riktig choklad i?
3 Svar
Bästa svaret
Ingredienserna är det viktigaste för att få ett bra resultat, i det här fallet skall du använda mörk choklad av hög kvalité vilket är lika med Valrhona och att alltid använda smör, inte margarin. Smör har en överlägsen smak och mjölfetterna har mycket goda smakbärande egenskaper.
Här är ett recept:
250 g mörk choklad (Guanaja från Valrhona passar bra)
150 g smör
4 ägg
4 msk socker
1 msk mjöl
Sätt ugnen på 180 grader.
Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Smält smöret till ca 50 grader (använd termometer) och slå det varmt över chokladen.
Rör om tills chokladen har smält.
Vispa ägg och socker pösigt (ordentligt pösigt, vispa i ca 5 minuter) med en elvisp och blanda i den smälta chokladen.
Tillsätt mjölet och blanda noga.
Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, cirka 15-20 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara kladdig.
Ta ut kakan och låt den kallna i formen.
Leilas kladdkaka.. Vanlig kladdkaka men hacka nötter och vit choklad och blanda i. Den vita chokladen skall inte vara finhackad utan skall finnas kvar i små bitar när du äter kakan.
(1) (0) - Svar av frazze för 5 månader sedan225 gr smör
4 st ägg
50 gr mörk blockchoklad
3 dl vetemjöl
2 krm salt
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
5 dl strösocker
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret(175g). Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 35 min. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.
Glasyr: Smält chokladen och smöret(50g) på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna.
Servera med frukt eller bär och lättvispad grädde.
Som medlem på Answer.se
får du chansen att få svar på alla dina frågor,
eller hjälpa andra genom att svara på frågor.