Varför är vissa ägg så svåra att skala? Vitan sitter fast i skalet och man skalar ju bort halva ägget ibland. De är nyligen köpta så de är inte gamla.
3 Svar
Bästa svaret
Äggskalet släpper igenom en el luft och ju äldre ägget blir desto mer luft släpps in och bildar ett litet utrymme mellan ägget och skalet. Därför är det enklare att skala ett gammalt ägg.
(2) (0) - Svar av webguide för 4 månader sedanJa, men VARFÖR är de färska äggen svårare att skala?
(0) (0) - Svar av mcfaster för 4 månader sedanDet är just det att dom är nya och färska som gör dem svårare att skala. Äldre ägg brukar vara lättare att skala.
(0) (1) - Svar av Baronen för 4 månader sedanSkaparen av frågan har valt att låsa den.
Bli medlem
Som medlem på Answer.se
får du chansen att få svar på alla dina frågor,
eller hjälpa andra genom att svara på frågor.