Ett äkta gammaldags recept på ölandskroppkakor?
3 Svar
Bästa svaret
www.menyse.com/action/recipe?recipeid=10256
här kan du ta del av det goda.
Det är inte rätta ölandskroppkakan,man har inga ägg i och man bryner inte fläsket,det är till kroppkakan på kokta potatis,och de behöver endast koka tio min.
(0) (0) - Svar av bibbi för 5 månader sedanÖländsk kroppkaka innehåller både kokt och rå potatis samt rått fläsk. I dagens samhälle är det dock många som steker fläsk och lök innan.
Småländsk kroppkaka innehåller endast kokt potatis och fläsket och löken steks.
Blekingsk kroppkaka innehåller rå potatis och istället för fläsk använder man sill, sjöfågel eller ål. Det är dock många som använder fläsk idag.
Det finns även en variant utan fyllning som kallas blinningar. De är lättare och snabbare att tillaga och håller ihop bättre. Fyllningen steks då och serveras vid sidan om.
Lite kuriosa om kroppkakor: De innehöll från början ingen potatis alls utan gjordes av korn eller rågmjöl och vete. Säden byttes ut när potatisen började odlas i Sverige.
Som medlem på Answer.se
får du chansen att få svar på alla dina frågor,
eller hjälpa andra genom att svara på frågor.